Telefon
Telegram
WhatsApp
İnstagram
e-Arsiv

e-Arşiv nedir?

e-Arşiv fatura programı, Vergi Usul Kanunu uyarınca kağıt ortamında düzenlenmesi, muhafaza ve ibraz edilmesi gereken faturaların; 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yer alan şartlara uygun olarak elektronik ortamda düzenlenmesi ve ikinci nüshasının elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilmesini sağlayan uygulamadır. Muhatabınızın e-Fatura kullanıp kullanmadığından bağımsız olarak e-fatura göndermek ve ikinci nüshaları dijital ortamda güvenle saklamak için Logo e-Arşiv fatura programına geçiş yapmanız, iş süreçlerinizi daha etkin hale getirecek ve kağıt kullanımını azaltarak çevresel etkinliğinizi artıracaktır. Logo e-Arşiv, fatura işlemlerinizi tamamen dijitalleştirmenizi sağlayarak, belgelerinizi güvenli bir şekilde elektronik ortamda saklamanızı ve gerektiğinde kolayca erişim sağlamanızı mümkün kılar. Ayrıca, e-Arşiv kullanımıyla birlikte, maliyetlerinizi düşürebilir, zaman tasarrufu elde edebilir ve iş süreçlerinizdeki verimliliği artırabilirsiniz.

 

e-Arşiv fatura programı, e-Fatura kapsamında olan ya da olmayan işletmelere ve nihai tüketicilere e-Fatura düzenlenmesini, faturanın ikinci nüshasının elektronik olarak korunmasını ve ibraz edilmesini sağlıyor.

Arşiv fatura programı nedir?

e-Arşiv Fatura Uygulaması, işletmelerin kağıt fatura kullanımını azaltarak elektronik ortamda fatura düzenlemelerini ve saklamalarını sağlayan bir sistemdir.

e-Arşiv fatura ve e-Fatura ile arasındaki farklar nelerdir?

e-Faturada, sadece sistemde kayıtlı kullanıcılara e-Fatura gönderilebilir ve alınabilir. e-Arşiv fatura programında ise e-Fatura kapsamı dışında kalan, dolayısıyla bu uygulamadan yararlanmayan firma ve tüketicilere de e-Arşiv Fatura kesilebilir. Ayrıca ikinci nüshası elektronik olarak muhafaza ve ibraz edilebilir.

e-Arşiv fatura programı avantajları nelerdir?

e-Arşiv Fatura Uygulaması, kağıt kullanımını azaltarak çevresel etkinlik sağlar, iş süreçlerini hızlandırır, maliyetleri düşürür, belgelerin dijital ortamda güvenli bir şekilde saklanmasını sağlar ve yasal düzenlemelere uygunluğu destekler.

Mevzuata uyumluluk 

e-Arşiv fatura programı ile faturalar, 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yer alan şartlara uygun olarak elektronik ortamda düzenleniyor ve ikinci nüshalar da elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilebiliyor. e-Arşiv fatura programı sayesinde işletmeler, e-arşiv faturalarının yanı sıra ikinci nüshalarını da yine elektronik ortamda güvenli bir biçimde muhafaza edebiliyor ve gerektiğinde elektronik ortamda ibraz edebiliyorlar. e-Arşiv faturada bu süreç, işletmelerin hem kağıt kullanımını azaltmasına hem de maliyet ve zaman tasarrufu sağlamasına yardımcı oluyor.

e-Arşiv fatura zorunlu mu?

İnternet üzerinden mal ve hizmet satışı yapan ve 2014 yılı gelir tablosu brüt satış hasılatı tutarı 5 milyon lira ve üzerinde olan mükelleflerin yasa gereği e-Arşiv fatura programına geçmesi gerekiyor.

Neden e-Arşiv fatura?

e-Arşiv fatura programından yararlanan işletmeler iş süreçlerinde hız ve verimlilik artışı elde ediyor. Ayrıca kağıt faturaların basımı, hazırlanması, dağıtımı ve arşivlenmesi gibi işlemlerden kaynaklanan maliyetler de ortadan kalkıyor.

Hem e-Fatura hem de e-Arşiv fatura programları, işletmelere kağıt faturaların yönetiminden kaynaklanan maliyetleri ortadan kaldırarak daha düşük maliyetlerle daha hızlı ve verimli bir şekilde iş yapma imkanı sunar.

 

HIZLI TEKLİF AL
Vereceğimiz tüm hizmetleri
en ufak ayrıntısına kadar belirtiyoruz.
Standart çözümlerle yetinmeyiz, kolaycılığa kaçmayız. Her marka ve ürün için derinlemesine araştırma ve özgün analizler yaparız. Müşteriye özgü, kişiye özel çözümler sunarız, çünkü biliyoruz ki her hikaye farklıdır.

Projeye mi ihtiyacınız var ?
Bize ulaşın.